Europes internationella hitlåt The Final Countdown väcker positiva minnen hos många. Nu erbjuder LeoVegas i samarbete med Big Time Gaming sloten The Final Countdown. Kliv in i rymdraketen och låt nedräkningen börja!

Under pudelrockens storhetstid på åttiotalet hade nog inte Europe kunnat tro att deras monsterhit The Final Countdown skulle leva vidare nästan fyrtio år senare och ligga till grund för en nätbaserad videospelsmaskin. Att spela The Final Countdown slot är en speciell upplevelse med äventyrskänsla och över 6 hjul. Sloten ger 4096 vinstchanser och har en RTP på dryga 96 %.

Spelet är enkelt att komma igång med. Välj insats genom att trycka på vänster- och högerpilarna på insatsen. Du kan se insatsens värde på insatsskärmen. Varje utbetalning multipliceras med insatsen för varje spin. Det går också att ställa in Autospel genom att trycka på Auto-knappen. I autospelet kan du sätta en förlustgräns eller ställa in en vinstgräns. Avbryt autospelet genom att trycka på stoppknappen. Autospelet avbryts automatiskt när en begränsning som angetts uppnåtts. Tryck på spelknappen för att starta ett spin med vald insats. De 6 hjulen börjar då snurra för att sedan stanna och visa resultatet. Du kan bland annat välja Heading for Venus gratissnurr där 15 gratissnurr delas ut med en Reel Clone vid varje snurr. It’s The Final Countdown, som Joey Tempest så snyggt också sjunger:

Nya regler för spelbranschen

När den nya spellagen trädde i kraft 2019 kom nya regler för spel. Nyheter var bland annat ett licenssystem och nya bonusregler. Enligt lagen får svenska licenshavare bara erbjuda spelare en enda välkomstbonus. Det är inte helt klart om en välkomstbonus kan bestå av flera bonusar, däremot får inte reload-bonusar användas längre. Tillsynsmyndighet för spellagen och frågor om bonushantering är Spelinspektionen som också är den myndighet där spelföretag kan ansöka om licens. Om du vill lära dig mer om vilka bonussystem som finns på marknaden hittar du information hos spelautomaterpanatet.se som är en bra guide till spelautomater på nätet.

I samband med införandet av den nya spellagen diskuterades även utformningen av spelreklam men några tydliga regler togs inte med i lagen. Tydliga regler för reklam saknas fortfarande och spelbranschens företrädare har därför kommit med ett eget förslag till riktlinjer för spelreklam. Eftersom spellagen är en ny lag finns ännu inte några vägledande rättsfall men i framtiden kommer förhoppningsvis lagens regler att vara enklare att tolka. Spelinspektionen har nyligen inlett några tillsynsärenden som i framtiden kan ge klarhet i vad som t.ex. är måttfull spelreklam.